Aan tafel! Aan tafel!

Donderdag 20 oktober gingen we met de kinderen van het VakantieBijbelFeest aan tafel! 'Samen aan tafel' was het thema van deze vreugdevolle dag. Jezus nodigt ons uit bij Hem aan tafel te gaan en als we op die uitnodiging ingaan worden we echt blij! We keken naar een vrolijk toneelstuk waarin kinderen een feestmaal wilden organiseren en bedachten wie ze wilden uitnodigen. Daarna luisterden we naar het verhaal over Zacheus die met Jezus aan tafel mocht.
Samen organiseerden we, aan het eind van de dag, een high tea voor alle ouders en geïnteresseerden. We hebben hapjes, schorten en etagere's gemaakt en 's middags spelletjes gedaan! Het was weer een feest!

 
God als Architect: Bouwen maar! God als Architect: Bouwen maar!

Wat een feest dat VakantieBijbelFeest!! De kinderen hebben genoten van een prachtige dag in de herfstvakantie. Het thema van die dag was ‘bouwen’. De dag startte met een toneelspel van Harro en Katja. Katja is een voorman van een bouwbedrijf en Harro de Helper komt stage bij haar lopen. Harro vindt het allemaal best lastig en heeft de hulp van alle kinderen ingeschakeld om samen met hem te gaan bouwen. En dat hebben de kinderen fantastische gedaan! Na dit prachtige toneelspel werd het verhaal van de Barmhartige Samaritaan verteld. Het verhaal uit de Bijbel werd verteld met daarnaast een ‘spiegelverhaal’. Wie komt jou helpen wanneer jij het moeilijk hebt? Aansluitend hebben de kinderen een mooie Bijbeltekst aangeleerd gekregen en een lied. Deze hebben we onlangs in de kerk met de kinderen van het VakantieBijbelFeest gezongen.

De kinderen hebben vervolgens een prachtig vogelhuisje gebouwd en een knikkerbaan. Het bouwen ging zelf tijdens de lunch nog door, welke John Westerik van de AH in Beekbergen heeft verzorgd.

Het middagprogramma bestond uit verschillende onderdelen die horen bij het thema. De kinderen mochten van grote stukken karton echte huizen bouwen, niet één maar wel 7. Uiteraard moest er ook geoefend worden met de hamer en spijkers en was er een spel wie het eerst de lamp aan kreeg m.b.v. verlengsnoeren.

Zoals de kinderen deze dag aan het bouwen zijn geweest, zo bouwt God ook. Als een Architect maakt God de wereld, zorgt voor contact met ons zoals contact bij elektriciteit. Maar God is er ook om te repareren wanneer het niet helemaal goed is gegaan.
 
Wij als leiding kijken terug op een fantastische mooie dag voor en met de kinderen. We willen alle vrijwilligers van harte bedanken voor hun inzet tijdens deze dag!
Met vriendelijke groet namens de leiding van het VakantieBijbelFeest,
Martine Theunisse, Gerda Heidema, Marije Ooms, Nienke Schraa, Marleen Hendriks en Helma Hendriks

 
VakantieBijbelFeest! VakantieBijbelFeest!

In de herfstvakantie is het alweer zover! Op woensdag 21 oktober zijn alle jongens en meisjes in de basisschoolleeftijd welkom op het Vakantiebijbelfeest in de Hoge Weye. Ook dit jaar wordt het weer één groot feest! We zijn dit jaar op de bouwplaats, waar ieder huis een bouwer heeft, maar God de bouwer van alles is. Samen zullen we weer luisteren naar een mooi Bijbelverhaal, zingen, knutselen en spelletjes doen. Bouw jij dit jaar mee aan de bouwplaats op het vakantiebijbelfeest? Om 09.15 uur staan de deuren open en om 09.30 uur gaan we beginnen. Om 14.30 uur is het feest weer afgelopen. Wij hebben er zin in! Tot dan