Pubertijd Pubertijd

Het was weer tijd voor een oergezellige clubavond. Op vrijdagavond 19 oktober gingen de deuren van het Hoogepad open.  Nadat iedereen een lekker warm kopje thee had begon de avond. Het thema van vanavond was help je ouders de pubertijd door. Dit maakte een hoop los bij de jongeren want puberen deden ze niet. Wat natuurlijk voor alle ouders wel heel fijn moet zijn. Toch geloofde we daar niet zo in en gingen we wat dieper in op het puber zijn. Met deuren slaan en stampvoetend weglopen deden ze niet, maar ze moesten toch wel toegeven dat ze af en toe wat koppig zijn. In spreuken 23: 22-25 staat hoe we als kinderen om moeten gaan met onze ouders. We horen naar ze te luisteren en respect voor ze te hebben. Als we dit zouden doen maakt het onze ouders blij. We hebben praktische dingen bedacht om je ouders te helpen en ze blij te maken. Zoals huiswerk zonder mopperen maken, een keer stofzuigen, spontaan iets liefs zeggen tegen je ouders. Zo hopen we dat we als pubers onze ouders een beetje te kunnen helpen. Het was een leuke gezellige en leerzame avond. Op zondag 21 oktober ging het in de dienst over het gebod eert uw vader en uw moeder. Wat sloot dit mooi aan bij het thema wat we vrijdag hadden. Leuk ook om veel van de kids te zien. Wij kijken uit naar de volgende oergezellige clubavond.

 
Voel je thuis Voel je thuis

Dat was het thema van onze eerste clubavond. Fijn om elkaar na de vakantie weer te ontmoeten en we zijn blij met de nieuwe tieners en nieuwe leiding!
 
We werden in tweetallen met touwen aan elkaar verbonden en moesten zien los te komen. Dat was een mooie uitdaging. We hebben nagedacht over hoe verbonden wij ons voelen met de gemeente en wat we daar zelf aan (kunnen) bijdragen. In de Bijbelstudie maakten we kennis met de eerste christengemeente. We ontdekten de kenmerken van die gemeente en dat je thuis voelen in de gemeente ook een kwestie van doen is.

De gemeente is een plek om je thuis te voelen en verbonden te zijn met elkaar en daar zelf aan bij te dragen. We hopen dat ook de Gideonclub dit jaar zo’n plek is voor onze tieners!

 
We gaan beginnen! We gaan beginnen!

Ben je tussen de 12 en 15 jaar? Dan zijn we op zoek naar jou! 

In september gaan we starten met de Gideonclub, voor alle tieners van 12 t/m 15 (16) jaar. We komen om de week bij elkaar, op vrijdagavond van 19.30 - 21.00 uur in het jeugdhonk van ‘Het Hoogepad’. Samen chillen, te gekke spelletjes doen, praten, luisteren en leren uit de Bijbel, over God en van elkaar. En natuurlijk een kamp als afsluiting! 

De naam RockSolid is veranderd, omdat we het HGJB materiaal gaan gebruiken en dan de naam RockSolid, die hoort bij het Youth for Christ materiaal, niet meer mogen gebruiken. We hebben gekozen voor Gideon, wat ook mooi aansluit bij de Benjamin, want daar is het een vervolg op en in een ver verleden droegen wij die naam ook al. 

De eerste avond is op 21 september 2018. De volgende datums zijn: 6 oktober (zaterdag, tienerevent Like Jesus), 19 oktober, 2 november, 16 november, 30 november, 21 december, 4 januari 2019 (gala), 18 januari, 1 februari, 15 februari, 8 maart, 5 april, 19 april (Goede vrijdag - samen naar de kerk), 10 mei, 24-26 mei (kamp). 

We sluiten met onze programma’s aan op het jaarthema 'Een discipel dient’ en de uitwerking van dit thema in de themadiensten. De leiding van de Gideon club bestaat uit Gerda Horstman, Maaike Haijes, Sabine van der Weele en Rianne Kort.

Wij hopen jullie graag te ontmoeten op de eerste clubavond en mocht je een vriendje of vriendinnetje mee willen nemen dan kan dit natuurlijk altijd. Mochten er vragen zijn, dan kunnen jullie altijd bij ons terecht. We hopen op mooie club avonden!