Bloembollen Bloembollen

Ook dit jaar houden we weer een bloembollenactie! En we zijn al van start! Bestel snel bloembollen of -zaden voor spotprijzen! Voor in je eigen tuin, woonkamer of geef ze cadeau!. Geef de naam van de verkopend jongere door, want de beste verkoper wint de "bollenbattle" en krijgt een leuke prijs! (Of vermeld: "Algemeen").  Bestellen kan tot 27 oktober! (voor meer informatie zie flyer)

 
Vooruitblik Vooruitblik

We gaan hard werken om het benodigde budget bij elkaar te krijgen. We gaan verder met de Oudijzeractie, we organiseren een filmavond op 27 oktober, we gaan bloembollen verkopen en op een avond in november organiseren we het welbekende stamppotrestaurant. 

Hier kunnen we helaas nog weinig over melden. Deze week hebben we gehoord dat het niet mogelijk zal zijn om de werkzaamheden in het Roma-kamp in Oekraïne een vervolg te geven. We zijn nu hard op zoek naar een alternatief doel voor onze reis. We hopen daar binnenkort meer over te kunnen vertellen.

 
Terugblik Terugblik

We kunnen terug kijken op een mooi voorjaar: Trappen & Happen met barbecue (deels gesponsord door slager Jansen), een High Tea, Smoothies op een festival, Pannenkoeken bakken bij de Schuur (met spek van slager Wilbrink, beslag van Deka en koffie van de Schuur), Veluwse Markt en de gestarte Oudijzeractie. We voelen ons gesteund door de gemeente en groeien als groep, jongeren en leiding. Met de acties zijn we vanuit de kerk zichtbaar in het dorp en hebben we inmiddels € 4.000 bij elkaar gebracht.

 
Algemene informatie over de jongerenreizen Algemene informatie over de jongerenreizen

Iedere twee à drie jaar wordt er door een commissie bestaande uit de jeugddiaken, jeugdouderlingen en andere enthousiastelingen een reis georganiseerd naar een land waar ze onze hulp hard nodig hebben. Ongeveer anderhalf jaar van tevoren begint de groep jongeren die meegaat acties te voeren om geld in te zamelen. Dit varieert van een stamppottenrestaurant, pannenkoekenrestaurant, een kraampje op de rommelmarkt, taart verkopen op de middelbare school, een brunch, een high tea met superveel lekkere dingen, tot samen 1600 km fietsen, een barre fietstocht van 60 km en 24 uur paalzitten.  Natuurlijk mogen we niet vergeten dat de gemeenteleden ons al die jaren gesteund hebben door altijd enthousiast te zijn maar ook door geld te geven! In totaal zijn er afgelopen tijd 6 reizen geweest waar je op deze site over kunt lezen. We hebben dus inmiddels op vier plaatsen mensen iets gelukkiger achtergelaten dan toen we kwamen, ontzettend mooi werk.

De voorbereidingen voor de volgende reis zijn alweer in gang gezet. De commissie bestaat voorlopig alleen uit Frans Hietbrink. Voor vragen kunt u contact opnemen met hem, 06-18600566 of .