Benjamin: Mijn naaste liefhebben Benjamin: Mijn naaste liefhebben

Dinsdagavond, 8 januari was de eerste clubavond in het Nieuwe Jaar. Fijn dat we weer kunnen verder gaan met de club. Deze keer is het thema; "Mijn Naaste liefhebben?"; leven met God en volgen van Jezus. Lukas 10; 25-35. Met behulp van vragen praatten we hierover. Voor wie ben jij een naaste? We kwamen er onder andere achter dat het vaak niet moeilijk is een naaste te zijn voor een vriend of familielid. Voor iemand die je niet kent en/of voor iemand waar je moeite mee hebt is het moeilijker. Wij krijgen van Jezus de opdracht een naaste te zijn voor anderen! Welke plek krijgt de ander van jou? We hebben daarna een hart gemaakt met behulp van ijzerdraad met daaraan strijkkralen geregen. Het hart van de liefde; je kunt voor iemand een naaste zijn door te dienen uit liefde. De volgende clubavond is op dinsdagavond 22 januari. Groetjes; de leiding.

 
Cadeautjes uitdelen Cadeautjes uitdelen

Op 4 december gingen we met de Benjamin-pieten op pad om cadeautjes rond te brengen. We begonnen de avond met zingen en gebed; jullie droegen verschillende gebedspunten aan zoals voor zieke familieleden of bekenden. 
Jullie verrasten verschillende ouderen met mooie surprise-cadeautjes en een gedicht. De mensen waren er blij en ontroerd mee. Her en der pepernoten strooien en een verrassingsbezoekje brengen. Het was weer een gezellige en mooie avond.
De volgende clubavond is 18 december, dan willen we samen Kerstfeest vieren.

 
Liefde is luisteren Liefde is luisteren

Op dinsdagavond 13 november kwamen we weer bij elkaar in het Jeugdhonk. Dit keer was het thema “Liefde is luisteren”. Bij navraag kwamen we er samen achter dat echt luisteren vaak moeilijk is: vooral als het verhaal je eigenlijk niet zo boeit en vaak willen we zelf zo graag ons eigen verhaal vertellen. In het Bijbelgedeelte ging het hier ook over; Lukas 10;38-42, over Maria die zittende aan de voeten van Jezus zijn voeten wast. We zongen hier een lied over. Maria luisterde echt naar Jezus en ze vond het ontzettend fijn om in zijn nabijheid te zijn. Martha daarentegen nam niet de tijd om naar Jezus te luisteren, ze vond dat ze van alles moest doen. Gaat het bij ons ook vaak niet zo? Gunnen wij ons de tijd om echt te luisteren naar Jezus, of zijn andere zaken belangrijker?!
Na dit bijbelthema gingen we knutselen en was het alweer tijd om naar huis te gaan. Het was wederom een fijne en gezellige avond.

 
Benjamin van start Benjamin van start

Dinsdag 25 september is het zover... de Benjaminclub begint weer! Ben jij tussen de 9 en 12 jaar? Kom dan om 18.30 uur naar het jeugdhonk in het Hooge Pad in Beekbergen. De clubavond duurt tot 20.00 uur. Eén keer in de 14 dagen komen we met een gezellige club jongens en meiden bij elkaar om samen te ontdekken wat de Bijbel ons te vertellen heeft. Daarnaast doen we nog heel veel actieve, spannende en leuke dingen op club. Heb jij een vriendje of vriendinnetje die ook graag wil komen? Superleuk!!! Neem ze gerust een keertje mee!
De contributie zal dit jaar gewoon weer 12,50 euro zijn. Dit bedrag graag overmaken vóór 1 december op IBANnummer NL 87 RABO 0306 0000 24 t.n.v. Jeugdraad Beekbergen/Lieren o.v.v. Benjamin + jouw voor- en achternaam.

Wij hebben er weer heel veel zin in, jullie toch ook?! We hopen jullie dinsdag 25 september allemaal weer te zien!!! Heb je een vraag? Dan kun je terecht bij Jacoline Hietbrink (06-43683221) of Anja Welner (06-57160462).

Schrijf de andere clubavonden alvast in je agenda: 9 okt., 30 okt., 13 nov., 27 nov., 4 dec., 18 dec., 8 jan., 22 jan., 5 feb., 5 mrt., 19 mrt., 2 april, 5 en 6 april kamp en 16 april is de laatste avond van dit seizoen. Wij gaan er vanuit dat jullie ouders je brengen en ook weer komen halen.