Welkom! Welkom!

Welkom!
Dit is de website van de jongeren van de kerkelijke gemeentes van Beekbergen en Lieren. Op deze site vind je alles over de activiteiten die bij ons plaatsvinden. Er is elke zondagochtend in beide kerken kinderoppas en kindernevendienst, er zijn iedere maandagavond drie groepen catechisatie, er komen clubs iedere twee weken samen, er zijn jeugddiensten en in de herfstvakantie is het jaarlijkse Vakantiebijbelfeest. Bij al deze activiteiten kun jij bij zijn! Kijk rond, lees de verslagjes en kom een keer kijken en meedoen bij een activiteit! Je bent van harte welkom en we willen je graag ontmoeten! Heb je vragen, je kunt altijd contact opnemen met de jeugdouderling Fenny Verbeck ( Graag tot ziens!

 
Kerstmusical Kerstmusical

Op zondag 23 december is het kinderkerstfeest! Om 16.00 uur worden de theaterdeuren in het Hoogepad geopend voor de musical ‘De verjaardag van de Prins’. Iedereen is van harte welkom om naar de musical te komen kijken.
 

 
Bingoavond Bingoavond

Op zaterdagavond 2 februari organiseren de jongeren van de aankomende jongerenreis een bingoavond voor jong en oud! Het belooft een leuke avond te worden waar mooie prijzen te winnen zijn. Neem een volle portemonnee mee en koop zoveel bingokaarten als u wilt. Wij zorgen voor de prijzen. Om 19.30 bent u van harte welkom in het Hoogepad waar de koffie, thee en zelfgebakken lekkernijen voor u klaar staan. Nadat u vele prijzen in de wacht hebt gesleept is het tijd voor een hapje en een drankje, dat wij u graag serveren. Wij hebben er zin in en hopen u daar te zien! Tot 2 februari.

 
Oudijzeractie groot succes - wordt vervolgd Oudijzeractie groot succes - wordt vervolgd

U kan al uw elektronica en alle metalen bij ons kwijt. Alleen geen beeldbuizen als t.v., laptop en flatscreen en geen koelkasten en vriezers.
Ook accu’s van vervoermiddelen zijn van harte welkom.

Na 6 maanden heeft de actie al ongeveer € 3.000 opgebracht. Ons “sloopteam” is bezig geweest op een aantal locaties. Diverse gemeenteleden hebben materiaal gestort in de container. Al met al een zeer goedlopende actie. Laat het familie, vrienden, kennissen en vage kennissen weten dat we hun metaalafval op een milieuverantwoorde manier afvoeren en hiermee meteen onze kas spekken. Heeft u nog meer metaalafval en wilt u dat bij ons inleveren, dan kan dat bij Martin Bresser, Het Witte Veen 14. Daar staat een container op u te wachten.

Heeft u liever dat wij het bij u op komen halen, neem dan contact op via of neem contact op met Martin Bresser via 06 2312 8117.

Wilt u onze activiteiten in 2019 financieel ondersteunen? Dan bent u van harte uitgenodigd om geld over te maken naar IBAN NL46RABO0149521332 t.b.v. Diaconie N.H. gemeente inzake Jongerenreis 2019.

 
De goede Herder De goede Herder

Journaliste Petra Pennelikker vereerde het vakantiebijbelfeest in de Boerderij met haar bezoek. Ze had een belangrijke opdracht van haar baas: om te voorkomen dat ze nu echt ontslagen zal worden zal ze nu echt een goed artikel moeten schrijven. En daar hebben de kinderen uit Beekbergen en Lieren haar goed bij geholpen! Want juf Anja vertelde wel een mooi verhaal over een herder die op zoek ging naar dat ene schaapje wat kwijt was, maar Petra Pennelikker snapte niet wat dat nou met Jezus te maken zou hebben. Gelukkig wisten Bram en Britt dat met behulp van de kinderen haar wel uit te leggen; “Jezus is de Herder en Hij zorgt voor Zijn schapen. En de schapen zijn wij” zegt Rhodé.

“De rest van de dag gingen we knutselen en allemaal spelletjes doen. En van al die spelletjes kon je een puzzelstukje verdienen en aan het eind moest je de puzzel maken en zag je een plek waar je de schat moest zoeken waar de snoep-schatkistjes inzaten, die mochten we opeten. De spelletjes deden we bij de schaapskooi in Loenen. Ik weet niet wat ik het leukste vond aan de dag, ik vond alles wel leuk.”

“Wat ik geleerd heb op het VakantieBijbelFeest? Samenwerken en een Bijbeltekst over dat een goede herder zijn leven geeft voor de schapen. En we aten een lekker broodje hamburger tussen de middag, die 2 mannen van de Albert Heijn kwamen bakken.”

Dankjewel iedereen voor de voorbereiding, klaarzetten, het spelen van het toneelstuk, helpen op de dag, fotograferen, hamburgers bakken, chauffeuren en weer opruimen! Fantastisch dat we 34 kinderen een leuke dag konden geven én ze allemaal hebben geleerd dat we een goede Herder in de hemel hebben die Zijn leven voor ons heeft gegeven!

 
Reisbestemming bekend Reisbestemming bekend

Jongerenreis 2019 gaat naar ..... Sighetu in Roemenië.

Het jaar 2018 is bijna voorbij en was voor ons een spannend jaar. Met een nieuwe groep leiders en met een (deels) nieuwe groep jongeren hebben we met veel energie onze activiteiten opgepakt. Met traditionele acties als High Tea en Pannenkoeken, maar ook nieuwe acties als Oudijzeractie, hebben we meerdere doelen kunnen bereiken: bijdragen aan het gemeentezijn, zichtbaar zijn als deelnemers aan de reis en het vullen van onze kas. Hiermee zullen we ook in 2019 doorgaan. 
De afgelopen maanden zijn we op zoek gegaan naar een bestemming voor onze reis, nadat we hoorden dat de gedachte bestemming in Oekraïne niet meer mogelijk was. Een zoektocht die we samen met de Diaconie hebben gemaakt langs verschillende lijnen, variërend van volledig zelf iets opzetten tot en met het aansluiten bij een professionele reisorganisatie.
We gaan naar Roemenië in de omgeving van Sighetu. De Apeldoornse stichting Ajuta voert hier meerjarige projecten uit, waar wij goed op aan kunnen sluiten. Deze stichting is voortgekomen uit een project van Groot Schuylenburg en richt zich op kinderen (en jongeren) met een verstandelijke beperking en op mensen met een psychiatrisch ziektebeeld. In een volgend nieuwsbericht willen we meer informatie geven over het exacte doel van onze reis.
Als u dit leest zijn de bloembollen waarschijnlijk al in de grond en heeft u kunnen genieten van ons stamppottenrestaurant. Uw oud ijzer is nog steeds van harte welkom en we kijken uit naar 2019: een jaar van voorbereiden en van reizen.

 
Lichtdragers van God Lichtdragers van God

Ook dit jaar hebben wij weer een kerstproject in Beekbergen met als thema: Lichtdragers van God.
In het project staan achtereenvolgens Zacharias, Maria, Elisabet, Johannes en Jezus centraal. Deze personen worden weergegeven middels een kaars die verlicht wordt.
Bij vier ervan is de kaars zelf in ‘glas in lood’ stijl geschilderd als symbool van de gebrokenheid van deze wereld. Toch kan ondanks die gebrokenheid het licht van God er nog steeds doorheen schijnen. De vijfde kaars in het midden is niet verdeeld in stukjes. 
Deze kaars is helemaal heel en staat symbool voor de volmaaktheid van Jezus. 
Alle vijf de kaarsen verbeelden de betrokkenheid bij de gebeurtenissen rondom het hoopvol uitzien naar de geboorte van de Messias. Ze dragen allemaal op hun eigen manier Gods boodschap uit. Ze mogen dat ondanks hun gebrokenheid door Gods tussenkomst en met zijn hulp doen. Daarmee zijn ze tot ‘Lichtdragers van God’ geworden, hetgeen ook de titel van het project wil benadrukken. Tijdens de loop van het project volgen we hun verhalen en komen op het Kerstfeest uit bij Jezus, de volmaakte Lichtdrager. 
Met het project laten we zien hoe Gods Licht van bevrijding zichtbaar wordt. We mogen ervaren hoe het is om met zijn hulp het Licht uit te dragen in de wereld om ons heen, ook al is er gebrokenheid in ons. God verbindt al die stukjes door zijn Zoon Jezus Christus en maakt ons heel. Wij hopen dat het verhaal de kinderen op weg helpt naar het Licht van Kerst.

 
Vakantiebijbelfeest Vakantiebijbelfeest

In de herfstvakantie is het alweer zover! Op woensdag 24 oktober zijn alle jongens en meisjes in de basisschoolleeftijd welkom op het Vakantiebijbelfeest in De Boerderij, Beekbergen. Ook dit jaar wordt het weer één groot feest! We zijn dit jaar dingen kwijt en gaan samen op zoek. Ben jij ook wel eens iets kwijt? Je stoere bestuurbare auto of je mooiste barbiepop? En ga je het dan zoeken? Samen gaan we luisteren naar een Bijbelverhaal hierover. Ook gaan we zingen, knutselen en spelletjes doen, ben jij er ook bij? Om 09.15 uur staan de deuren open en om 09.30 uur gaan we beginnen. Om 15.00 uur is het feest weer afgelopen. Wij hebben er zin in! Tot dan!

 
Bloembollen Bloembollen

Ook dit jaar houden we weer een bloembollenactie! En we zijn al van start! Bestel snel bloembollen of -zaden voor spotprijzen! Voor in je eigen tuin, woonkamer of geef ze cadeau!. Geef de naam van de verkopend jongere door, want de beste verkoper wint de "bollenbattle" en krijgt een leuke prijs! (Of vermeld: "Algemeen").  Bestellen kan tot 27 oktober! (voor meer informatie zie flyer)