Welkom! Welkom!

Welkom!
Dit is de website van de jongeren van de kerkelijke gemeentes van Beekbergen en Lieren. Op deze site vind je alles over de activiteiten die bij ons plaatsvinden. Er is elke zondagochtend in beide kerken kinderoppas en kindernevendienst, er zijn iedere maandagavond drie groepen catechisatie, er komen clubs iedere twee weken samen, er zijn jeugddiensten en in de herfstvakantie is het jaarlijkse Vakantiebijbelfeest. Bij al deze activiteiten kun jij bij zijn! Kijk rond, lees de verslagjes en kom een keer kijken en meedoen bij een activiteit! Je bent van harte welkom en we willen je graag ontmoeten! Heb je vragen, je kunt altijd contact opnemen met de jeugdouderling Fenny Verbeck ( Graag tot ziens!

 
High Tea High Tea

Op zondag 3 juni organiseren de jongeren die zich voorbereiden op de Jongerenreis 2019 voor u een overheerlijke high tea, in aansluiting op de ochtenddienst. We hopen dat u in een heerlijk zomers zonnetje in de schitterende pastorietuin aan de Dorpstraat 33 in Beekbergen kunt komen genieten van de vele lekkernijen die de jongeren voor u hebben klaargemaakt. Er zal gelegenheid geboden worden om een vrijwillige bijdrage te schenken, die bijdraagt aan de spaarrekening die we aan het vullen zijn om in de zomer van 2019 weer af te kunnen reizen naar een plek om daar onze handen uit onze mouwen te kunnen steken voor onze medemens. Als u meer wilt horen over onze plannen, spreek dan één van ons aan, dan vertellen we u er graag over. We zien er naar uit om u op zondag 3 juni te ontmoeten!

 
Trappen en Happen Trappen en Happen

Een nieuw team van jongeren en ouderen is gestart om de jongerenreis van 2019 voor te bereiden. Nog veel is onzeker, maar de acties gaan beginnen om ervoor te zorgen dat er geld in het laatje gaat komen. Dus daarom wordt er op zaterdag 21 april een fietstocht georganiseerd. We beginnen om 15.00 bij het Hoogepad met koffie, thee en wat lekkers. Om 15.30 vertrekken we voor een fietstocht met puzzel van ongeveer 30 kilometer. Halverwege is er een stop met wat lekkers en na de tocht is er een borrel en een hamburger én wordt de winnaar van de puzzel bekend gemaakt. Als ondersteuning voor de reis vragen we een vrijwillige bijdrage. Zet de datum snel in je agenda en geef je op voor deze leuke fiets bij Roelof-Jan van Ark (Klein-Canada 55, 055-5064688) of Frans Hietbrink (Lierderstraat 25, 055-5064688) of via .

 
Jongerenreis 2019 Jongerenreis 2019

Na de geslaagde jongerenreis 2017 is het even stil geweest. 
De leiding is om diverse redenen gestopt. Wij zijn hen dankbaar voor al het werk dat zij verricht hebben. Inmiddels is er een nieuw team aan het ontstaan. Op 21 februari zijn zij bij elkaar gekomen om plannen te maken, geadviseerd door Anjo Ooms die heeft aangegeven graag betrokken te willen blijven. Op zaterdagavond 10 maart zal om 20.00 uur een eerste avond voor en met jongeren georganiseerd worden. Wij hopen dat dit een heel gezellige avond wordt en dat we u binnenkort meer over de concrete plannen te kunnen vertellen. Voor vragen kunt u contact opnemen met hem, 06-18600566 of .

 
Paasproject - De Nieuwe Schepping Paasproject - De Nieuwe Schepping

De weken na Pasen toe zullen wij met de kinderen van de kindernevendienst in Beekbergen het paasproject gaan volgen wat dit jaar in het teken staat van de nieuwe schepping. In het project leggen wij verbinding tussen de schepping zoals die was en is geworden aan de ene kant, en de vernieuwing van de schepping die door het verlossend werk van Jezus heeft plaatsgevonden aan de andere kant. Er zal een grote tekening van de wereld verbeeld worden en daarin gebeurt van alles wat te maken heeft met het leven en sterven van Jezus. Er worden verbindingen gemaakt met dingen die we in de wereld (schepping) zien en die dingen die Jezus zegt en doet.

 
Uitnodiging Nieuwjaar Uitnodiging Nieuwjaar

Het is alweer een tijdje geleden dat RockSolid Friends bij elkaar is gekomen en daarom willen we het nieuwjaar extra feestelijk inluiden. Wees welkom op zaterdag 6 januari om 18.30 uur in het Hoogepad!

 
Kerstproject Kerstproject

Ook dit jaar hebben wij weer een kerstproject met als titel: Gegrepen door Gods Liefde.
Vanaf de eerste advent tot aan het einde van het jaar volgen wij dit project met de kinderen. Het project staat in het teken van Gods Liefde en dit volgen wij aan de hand van het Bijbelboek Jona. We lezen dan over het leven van Jona en hoe God hem uit liefde stuurt naar de stad Nineve, hoe Jona denkt weg te vluchten voor God en vervolgens dat hij moet leren om zijn hoop op God te vestigen. Jona mag in Nineve getuigen van zijn geloof in God waarna de mensen berouw tonen. In tegenstelling tot Jona geloven zij Gods woord direct. Uit liefde voor de mensen spaart God de stad Nineve. Uit liefde voor alle mensen, stuurt God zijn Zoon naar de aarde om ons allen, net als de mensen van Nineve, te verlossen van de zonde. De geboorte van Gods Zoon, de Redder van de wereld, is het teken van hoop voor de toekomst. Iedere week zal er een afbeelding op een bord geplakt worden welke een link heeft met de liefde van God en het verhaal van Jona.

 
Andere catechisatietijden m.i.v. 30 oktober Andere catechisatietijden m.i.v. 30 oktober

Omdat voor een aantal jongeren een andere avond of catechisatietijd beter uitkomt, veranderen de catechisatietijden met ingang van 30 oktober. Let graag even goed op!
- 12-15 jr: dinsdagavond 19.30-20.30 uur;
- 16-18 jr: maandagavond 20.45-21.45 uur.
Zie mijn inspanningen om de tijden te verzetten maar gerust als een teken van verlangen om jullie er allemaal bij te betrekken. Jullie zijn dus extra welkom! Graag tot snel! 

 
Op Survival Op Survival

Afgelopen donderdag 19 oktober was het weer een gezellige drukte op het Vakantiebijbelfeest in de Boerderij! Met een grote groep kinderen en prachtig weer erbij was het één groot feest! Het thema was ‘Op Survival’.  Wat in ieder geval handig is om bij je te hebben als je op survival gaat is een kaart, om te kunnen zien welke kant je op moet gaan. We ontdekten dat de Bijbel ook een soort kaart is. Als je daarin leest ontdek je welke kant je op moet gaan in je leven. Maar soms heb je iemand nodig die je uitlegt waar het eigenlijk over gaat in de Bijbel. Dat had de Ethiopische minister uit het verhaal ook wel gemerkt. In het verhaal hoorden we dat Filippus hem kwam vertellen dat het over Jezus gaat. Na het verhaal hebben we nog gepuzzeld, geknutseld, een lied gezongen en een tekst uit ons hoofd geleerd. Superlekker waren de broodjes hamburger die John Westerik van de AH voor ons had verzorgd tussen de middag! S’ Middags genoten we van het springkussen, een speurtocht (met leeuwen en beren L) en maakten we zelf een pijl en boog! Aan het eind van de dag hebben we aan onze ouders laten horen en zien wat we allemaal gedaan hadden deze dag, en gingen we met een volle rugtas met werkjes, presentjes en een foto, naar huis! Met dank aan John Westerik (AH) voor de lunch, Uniblocks voor hun sponsoring, Ger van Leeuwen voor de foto’s en Wendy Bredenoord van tuincentrum Tullekensmolen voor het beschikbaar stellen van haar jeep en het openstellen van de tuin. En natuurlijk hartelijk dank aan alle mensen uit de gemeente die ons kwamen helpen met alle activiteiten; Christien, Sophie, Helma, Talitha en Olga; dankjewel!

 
Presentatie Jongerenreis 2017 Presentatie Jongerenreis 2017

Hartverwarmend, dat was het. Zondag 8 oktober mochten we als jongerenreisgroep met iedereen om ons heen stilstaan bij onze reis, door middel van een dankdienst. Want wat hebben we veel om voor te danken! We hebben een schitterende reis gehad, afgelopen zomer naar Oekraïne. We hebben onze handen uit onze mouwen mogen steken voor onze medemens. De Roma waren ontzettend blij met alles wat we gedaan hebben, en wij niet minder. Onze hele reis is voorspoedig verlopen, we hebben heel hard gewerkt, heel erg genoten en het ontzettend leuk, goed en fijn gehad met elkaar als groep. Na de dankdienst hebben we u allen in het Hooge Pad hiervan foto's en een film mogen laten zien. Wat was u ook enthousiast! Fijn dat u er allemaal was om naar ons te luisteren en mee te genieten van wat we hebben gedaan. Toch stonden we daar als leiding ook wel een beetje met pijn in ons hart. Zo'n dankdienst, foto's en filmpjes laten zien en helemaal het moment waarop we door middel van een bos bloemen en een cadeaubon bedankt werden door de kerkenraad voor onze inzet de afgelopen jaren, zetten je wel stil bij het feit dat het nu écht afgelopen is. We ronden de laatste zaken af (zoals de financiële verantwoording, die volgt nog) en dragen de organisatie dan over aan de kerkenraad en hopelijk, in de toekomst, aan een nieuwe leidinggroep. Via deze weg willen we u laten weten dat we de Jongerenreis al die jaren met ontzettend veel plezier en dankbaarheid georganiseerd hebben. Het is veel werk geweest, maar we hebben er ontzettend van genoten, met de jongeren, met elkaar als team, en met u als gemeente. We zullen alle activiteiten die we met en voor u allen georganiseerd hebben erg gaan missen. Het organiseren van een jongerenreis is uw inzet méér dan waard, dus mocht het u liggen, neemt u het dan eens in overweging. Er is een groep enthousiaste jongeren die nu al weer staan te popelen om te gaan!

 
VakantieBijbelFeest! VakantieBijbelFeest!

Alle jongeren van de basisschool zijn van harte uitgenodigd voor het Vakantie Bijbel Feest! 

 
Presentatie Jongerenreis 2017 Presentatie Jongerenreis 2017

Op zondag 8 oktober na de kerkdienst zullen wij onder het genot van een lekkere kop koffie of thee in het Hoogepad vertellen wat we tijdens de Jongerenreis in Oekraïne allemaal hebben gedaan en meegemaakt! Zin om mooie verhalen te horen van 22 enthousiaste mensen? Kom dan ook! Tot dan!

 
Gevangenen in de kerk Gevangenen in de kerk

Ben jij een jongere van 12 jaar of ouder en wil je iets goeds doen voor een ander? Laat je dan een nacht opsluiten in de kerk, zoek sponsors en haal zo geld op voor het goede doel. Vraag je vrienden of vriendinnen of ze ook meedoen! Op de poster staat hoe je je kunt opgeven.

 
Startweekend Startweekend

Hopelijk heeft iedereen een hele fijne vakantie gehad, waarin je veel leuke dingen mocht doen en mocht genieten van je vrije tijd. In het weekend van 17 september zullen we samen het nieuwe seizoen beginnen. Dat begint op vrijdag 15 september: dan zullen jongeren zich op sluiten in de kerk om geld in te zamelen voor gevangen. Zondagochtend 17 september is er een themadienst en die avond is de aller eerste brondienst, waarna Ad Fontes samen komt. Na het startweekend zullen ook catechisatie, de benjaminclub en RockSolid Friends weer beginnen. 

 
Twee weken Oekraïne Twee weken Oekraïne

Daar zijn we dan weer. Thuis, terug in Nederland. Best wel weer even wennen. Als het goed is heeft u onze filmpjes en verhalen kunnen zien en lezen op de website. Een stuk minder dan twee jaar geleden, maar dat is een goed teken! We hebben het zo ontzettend naar ons zin gehad, twee weken lang, elk moment van de dag! Op het kamp met de Roma, en in de Ark met elkaar. We hebben heel, heel hard gewerkt: alle klussers hebben dakgoten gemaakt, de zandbak hersteld en geschilderd, de wipwap gemaakt en geschilderd, de school die we twee jaar geleden gebouwd hebben is gestukt, gesausd en getegeld, de peuterspeelruimte is getegeld, de brug is geschuurd  en gelakt, er is een stookhok gebouwd, de toiletdeuren zijn geschilderd, de douchecabine is opgeknapt en de kerkmuren zijn geïsoleerd. We hebben aan elk gezin op het kamp een voedselpakket uitgedeeld. We hebben drie middagen activiteiten georganiseerd voor de vrouwen op het kamp: sieraden maken, schilderen en dekentjes maken. Een aantal vrouwen heeft naailes gekregen op de meegebrachte naaimachines. En last but not least, de kinderen van het kamp, van 0 tot 14 jaar, hebben elke dag een kinderprogramma gehad. Het thema was David. Elke ochtend hoorden de kinderen een Bijbelverhaal over David, waarna we met ze gingen knutselen rondom het thema van die dag. Na het knutselen gingen we buiten spelen en dansen. Na de lunch deden we sport en spel. De vrouwen, de kinderen en alle anderen op het kamp hebben een fantastische tijd gehad. Onze tolken vonden het geweldig, Sanyi en Erszö waren dolenthousiast en ook wij hadden er erg, erg veel moeite mee toen we weer afscheid moesten nemen! Ook buiten het kamp hebben we het naar ons zin gehad, met elkaar spelletjes doen, kletsen en puzzeltjes maken in de Ark, voet-, volley- en slagballen op het sportveld, onder leiding van Harm een wandeling de ‘berg op’, zwemmen bij het meer, op zaterdag naar het kasteel van Mukachevo en op zondag een bijzondere film en een goed gesprek en uitwerking van de thema’s die we in de film herkenden. De schilderingen die we hierbij hebben gemaakt zijn te bewonderen op Facebook! Al met al kunnen we terugkijken op twee hele bijzondere, onvergetelijke weken, waarin we het als groep onderling heel goed hebben gehad, en waarin we heel bijzonder contact hebben gehad met de Roma van Balazher. We missen ze heel erg en rijden het liefst gelijk weer terug, dus dat is een teken dat deze reis meer dan geslaagd was! Hartelijk dank voor uw meeleven, uw steun, voor dat u er was om ons uit te zwaaien en weer welkom te heten, voor uw gebed. We waarderen het ontzettend en we laten onze foto’s en filmpjes binnenkort graag aan u zien! De datum hiervoor volgt nog.