Afgoden Afgoden

Fijn dat we met behoorlijk grotere groepen zijn, nu de catechisatietijd of catechisatieavond is veranderd! Het is voor iedereen leuk en leerzaam om van meerdere leeftijdsgenoten reacties en vragen te horen.

We hebben intussen alweer heel wat onderwerpen van het geloof besproken met elkaar. Bijvoorbeeld over afgoden, vroeger en nu. In de Bijbelse tijd vaak in een afgodsbeeld. Duidelijk zichtbaar. Op die manier werkt het nu meestal niet meer. Toch ontdekten we dat er in onze tijd ook zat dingen zijn die ons bij God vandaan kunnen trekken. Soms heel zichtbaar, zoals je smartphone die wel héél veel van je tijd en aandacht opslurpt… Soms veel minder zichtbaar, bijvoorbeeld het verlangen om ‘erbij te horen’ in je vriendenkring die nauwelijks iets met God heeft. Toch is er tussen al die afgoden van vroeger en nu maar één God die werkelijk leeft. Hij alleen heeft het recht op onze diepste aandacht en aanbidding. Want alleen Hij is werkelijk goed en maakt ons gelukkig.

Vooruitkijkend komen er ook weer mooie onderwerpen aan: over de nieuwe geboorte die God ons geeft, over het leven uit Zijn vergeving en over Hem dienen met je geld en met je lichaam.

In verband met allerlei Sinterklaasvieringen is er op maandag 4 en dinsdag 5 december geen catechisatie. Op 11-12 en 18-19 december weer wel!

 
Betrokken Betrokken

… dat God je helemaal door en door kent. Eng? Een soort ‘Big Brother is watching you’? Nee, toch heel anders. Hij is namelijk God. Alwetend en heilig, maar zo juist vol liefde op jouw leven betrokken. Eng is dus niet echt het goede woord, al kun je er wel kippenvel van krijgen. En: inderdaad, bidden is niet nodig om Hem informatie te geven die Hij nog niet weet. Maar juist wél om in relatie te leven met deze bijzondere God van hemel en aarde, die jou en mij door-en-door kent. 
Mooi om over Gods alwetendheid in gesprek te zijn met elkaar op de catechisatie. Komende weken wachten weer nieuwe onderwerpen. Niet als ‘interessante weetjes’, maar om te groeien in het leven met God.

 
Gevangenisevangelisatie Albaniƫ Gevangenisevangelisatie Albaniƫ

Twee jongeren hebben het fantastische bedrag van € 270,- bij elkaar gehaald aan sponsorgeld door zich een nacht op te laten sluiten in de kerk. Samen met de € 30,- die een andere jongere nog had van de vorige keer toen het niet door kon gaan en met de ruim € 100,- aan collectegeld van het afgelopen seizoen, komt dat op € 400,-. En door verdubbeling door de diaconie geeft dat een totaal van € 800,- voor de gevangenisevangelisatie in Albanië!! Veel dank voor iedereen die zich hiervoor heeft ingezet!
Maandag 9 oktober zal Laura van der Werf weer een keer de catechisatie verzorgen. De meesten kennen haar nog wel van haar stage en invalbeurt in het afgelopen seizoen. We kijken weer uit naar mooie avonden met elkaar in de kelder van het Hoogepad. Voor de duidelijkheid nog een keer de tijden:
Jongeren van 12-15 jaar: 19.30-20.30 uur.
Jongeren van 16-ouder: 20.30-21.30 uur. 

 
Ja zeggen tegen God Ja zeggen tegen God

Bij de doop heeft God Zijn ja-woord aan jou gegeven. Ja, Hij wil jouw God zijn. Heb jij je ja-woord ook al aan Hem gegeven? Dat doe je bij de openbare geloofsbelijdenis. Om je daarop voor te bereiden is de belijdeniscatechisatie. In een veilige en open sfeer kunnen vragen en verlangens, vertrouwen en twijfel met elkaar gedeeld worden, terwijl we met elkaar de kernpunten van het geloof bespreken. Ook als je niet zeker weet of je belijdenis wilt doen, maar wel serieus met het geloof bezig bent, ben je van harte welkom. Vaak wordt gaandeweg het seizoen vanzelf duidelijker voor je of je aan belijdenis toe bent of (nog) niet. Daar is alle ruimte voor. Intussen steek je toch heel wat op en krijgt het vlammetje van het geloof vaak weer nieuwe brandstof. Een geschikte avond en tijdstip wordt altijd in overleg gevonden. 
Als je interesse hebt in belijdeniscatechisatie of daar eens onder vier ogen over wilt praten, neem dan graag contact met mij op. 
Ds. Adriaan Theunisse (; 055 8436988)

 
Welkom op catechisatie! Welkom op catechisatie!

Welkom op de catechisatie! Op catechisatie leren we met jongeren van 12 jaar en ouder over het geloof in God. Alle vragen mogen gesteld worden! Samen praten we, bidden we, lezen we in de Bijbel om God te leren kennen en met Hem te leren leven. Maandag 18 september gaan we weer beginnen. Elke week komen we bij elkaar in de kelder van het Hoogepad (Papenberg 5).
Jongeren van 12-15 jaar: 19.30-20.30 uur.
Jongeren van 16-ouder: 20.30-21.30 uur.