Rustdag Rustdag

De catechisaties zijn weer begonnen. Mooi om elkaar weer te ontmoeten. Oude gezichten, maar ook jongeren die voor het eerst komen. We zijn druk bezig met de voorbereidingen voor de jeugddienst van zondagochtend 14 oktober die in Beekbergen wordt gehouden. We bespreken met elkaar het vierde gebod: de rustdag. Wat heeft dit gebod in onze tijd aan ons te zeggen? Heel veel, blijkt wel. Iedere keer hebben we levendige discussies over allerlei vragen die leven: mag je uit eten op zondag? Werken? Of naar de sportschool? Wat is eigenlijk ‘rusten’? Intussen lezen we erover in het Oude en Nieuwe Testament en zoeken we naar Gods bedoeling met het gebod. Er blijkt best veel over de sabbat in de Bijbel te staan! 
Als iemand tot nu toe nog vergeten is om naar de catechisatie te komen: geen probleem je mag nog zo aanschuiven. Voor de zekerheid nog een keer de tijden:
Jongeren van 12-15 jaar: dinsdag, van 19.30-20.30 uur.
Jongeren van 16-ouder: maandag, 20.45-21.45 uur.

 
Belijdeniscatechisatie Belijdeniscatechisatie

Bij de doop heeft God Zijn ja-woord aan jou gegeven. Ja, Hij wil jouw God zijn. Heb jij je ja-woord ook al aan Hem gegeven? Dat doe je bij de openbare geloofsbelijdenis. Om je daarop voor te bereiden is de belijdeniscatechisatie. In een veilige en open sfeer kunnen vragen en verlangens, vertrouwen en twijfel met elkaar gedeeld worden, terwijl we met elkaar we de kernpunten van het geloof bespreken. Ook als je niet zeker weet of je belijdenis wilt doen, maar wel serieus met het geloof bezig bent, ben je van harte welkom. Vaak wordt gaandeweg het seizoen vanzelf duidelijker voor je of je aan belijdenis toe bent of (nog) niet. Daar is alle ruimte voor. Intussen steek je toch heel wat op en krijgt het vlammetje van het geloof vaak weer nieuwe brandstof. Een geschikte avond en tijdstip wordt altijd in overleg gevonden. 
Als je interesse hebt in belijdeniscatechisatie of daar eens onder vier ogen over wil praten, neem dan graag contact op met mij op. 
Ds. Adriaan Theunisse (; 055 8436988)

 
Welkom op catechisatie! Welkom op catechisatie!

Welkom op de catechisatie! Jezus zegt: God leren kennen kun je vergelijken met het kopen van een dure parel. Het kost wat, maar je krijgt het allermooiste wat er is!
Op catechisatie gaan we met jongeren van 12 jaar en ouder op zoek naar die allermooiste parel. We leren over het geloof in God. Natuurlijk, het kost je elke week een uurtje, maar het (beter) leren kennen van de Here en het leven met Hem is dan ook het allermooiste en allerbelangrijkste dat er is. We zoeken deze parel door samen te praten, samen te bidden, samen in de Bijbel te lezen. Al jullie vragen mogen gesteld worden, samen zoeken we naar woorden en antwoorden. 
Maandag 17 en dinsdag 18 september gaan we weer beginnen. Elke week komen we bij elkaar in de kelder van het Hoogepad (Papenberg 5).
Jongeren van 12-15 jaar: dinsdag, van 19.30-20.30 uur.
Jongeren van 16-ouder: maandag, 20.45-21.45 uur.
Als de dag je niet goed past, schuif dan gerust aan bij de groep op de andere dag. Bij vragen of onduidelijkheden: neem graag even contact met mij op.