Update jongerenreis Update jongerenreis

Tijdens een tweeweekse reis voor en met een groep van ongeveer vijftien jongeren tussen de 17 en 25 jaar bieden we hulp aan lokale mensen in de vorm van bouw- en kluswerkzaamheden, kinderwerk, voedselpakketten en persoonlijk contact. Dit doen we vanuit drie kernthema's: samen geloven, samen werken en samen zijn. 

Het doel van de reis in 2019 is Sighetu in Roemenië. Samen met de stichting Ajuta uit Apeldoorn gaan we enkele socio-woningen opknappen: isoleren, sauzen en schilderen. Daarnaast zullen we samen met de bewoners enkele activiteiten uitvoeren om ze een fijne dag te bezorgen. De bewoners zijn jongeren met verstandelijke beperkingen, de meesten worden al sinds hun vroege jeugd ondersteund vanuit Ajuta.

 
Stamppotrestaurant Stamppotrestaurant

Tafels voor 72 gasten mooi gedekt. Pannen gevuld met soep, worsten, hutspot, zuurkool en boerenkool. Een tafel vol met diverse dranken. Een enthousiaste groep jongeren en leiding (en partners) gekleed in zwart en wit en een boerenzakdoek. We stonden om zes uur klaar voor onze gasten. Vier uur later keken we terug op een geweldige avond. De soep was voor niet iedereen erg warm bij het uitserveren, maar verder alleen maar complimenten, ook voor het ijs met slagroom en rood fruit.
Na aftrek van de kosten konden we ruim € 700 bijschrijven op onze rekening. Weer een stap verder op weg naar Sighetu (waar we meer over schrijven bij de oud-ijzeractie). 
Namens de deelnemers aan de Jongerenreis dank voor deze geweldige avond.

 
Reisbestemming bekend Reisbestemming bekend

Jongerenreis 2019 gaat naar ..... Sighetu in Roemenië.

Het jaar 2018 is bijna voorbij en was voor ons een spannend jaar. Met een nieuwe groep leiders en met een (deels) nieuwe groep jongeren hebben we met veel energie onze activiteiten opgepakt. Met traditionele acties als High Tea en Pannenkoeken, maar ook nieuwe acties als Oudijzeractie, hebben we meerdere doelen kunnen bereiken: bijdragen aan het gemeentezijn, zichtbaar zijn als deelnemers aan de reis en het vullen van onze kas. Hiermee zullen we ook in 2019 doorgaan. 
De afgelopen maanden zijn we op zoek gegaan naar een bestemming voor onze reis, nadat we hoorden dat de gedachte bestemming in Oekraïne niet meer mogelijk was. Een zoektocht die we samen met de Diaconie hebben gemaakt langs verschillende lijnen, variërend van volledig zelf iets opzetten tot en met het aansluiten bij een professionele reisorganisatie.
We gaan naar Roemenië in de omgeving van Sighetu. De Apeldoornse stichting Ajuta voert hier meerjarige projecten uit, waar wij goed op aan kunnen sluiten. Deze stichting is voortgekomen uit een project van Groot Schuylenburg en richt zich op kinderen (en jongeren) met een verstandelijke beperking en op mensen met een psychiatrisch ziektebeeld. In een volgend nieuwsbericht willen we meer informatie geven over het exacte doel van onze reis.
Als u dit leest zijn de bloembollen waarschijnlijk al in de grond en heeft u kunnen genieten van ons stamppottenrestaurant. Uw oud ijzer is nog steeds van harte welkom en we kijken uit naar 2019: een jaar van voorbereiden en van reizen.

 
Bloembollen Bloembollen

Ook dit jaar houden we weer een bloembollenactie! En we zijn al van start! Bestel snel bloembollen of -zaden voor spotprijzen! Voor in je eigen tuin, woonkamer of geef ze cadeau!. Geef de naam van de verkopend jongere door, want de beste verkoper wint de "bollenbattle" en krijgt een leuke prijs! (Of vermeld: "Algemeen").  Bestellen kan tot 27 oktober! (voor meer informatie zie flyer)

 
Vooruitblik Vooruitblik

We gaan hard werken om het benodigde budget bij elkaar te krijgen. We gaan verder met de Oudijzeractie, we organiseren een filmavond op 27 oktober, we gaan bloembollen verkopen en op een avond in november organiseren we het welbekende stamppotrestaurant. 

Hier kunnen we helaas nog weinig over melden. Deze week hebben we gehoord dat het niet mogelijk zal zijn om de werkzaamheden in het Roma-kamp in Oekraïne een vervolg te geven. We zijn nu hard op zoek naar een alternatief doel voor onze reis. We hopen daar binnenkort meer over te kunnen vertellen.

 
Terugblik Terugblik

We kunnen terug kijken op een mooi voorjaar: Trappen & Happen met barbecue (deels gesponsord door slager Jansen), een High Tea, Smoothies op een festival, Pannenkoeken bakken bij de Schuur (met spek van slager Wilbrink, beslag van Deka en koffie van de Schuur), Veluwse Markt en de gestarte Oudijzeractie. We voelen ons gesteund door de gemeente en groeien als groep, jongeren en leiding. Met de acties zijn we vanuit de kerk zichtbaar in het dorp en hebben we inmiddels € 4.000 bij elkaar gebracht.

 
High Tea High Tea

Op zondag 3 juni organiseren de jongeren die zich voorbereiden op de Jongerenreis 2019 voor u een overheerlijke high tea, in aansluiting op de ochtenddienst. We hopen dat u in een heerlijk zomers zonnetje in de schitterende pastorietuin aan de Dorpstraat 33 in Beekbergen kunt komen genieten van de vele lekkernijen die de jongeren voor u hebben klaargemaakt. Er zal gelegenheid geboden worden om een vrijwillige bijdrage te schenken, die bijdraagt aan de spaarrekening die we aan het vullen zijn om in de zomer van 2019 weer af te kunnen reizen naar een plek om daar onze handen uit onze mouwen te kunnen steken voor onze medemens. Als u meer wilt horen over onze plannen, spreek dan één van ons aan, dan vertellen we u er graag over. We zien er naar uit om u op zondag 3 juni te ontmoeten!

 
Trappen en Happen Trappen en Happen

Op zaterdag 21 april was de eerste actie van de nieuwe groep die de jongerenreis van 2019 aan het voorbereiden is, nl: Trappen en Happen. Wat hadden we een geluk met het prachtige weer! Na een kopje koffie of thee gingen de fietsers op pad voor een mooie tocht door de bossen en over de heide. Het blijft een prachtige omgeving bij Radio Kootwijk en Hoog Buurlo, zeker met de natuur in het mooie verse groen van het voorjaar. Ook kregen de fietsers een lijst met vragen en een puzzel mee, die nog wel wat hersenen deed kraken. Bij terugkomst lagen de hamburgers en worsten al klaar op de barbecue en kon iedereen meteen aanschuiven voor een smakelijk broodje. Heerlijk in de zon met zijn allen nog even nagenieten van een geslaagde middag. De actie heeft ongeveer 250 euro opgebracht, dus het begin is er! Mocht u niet in de gelegenheid zijn geweest om mee te fietsen, maar wilt u toch nog bijdragen, dan kan dat op rekening NL 46 RABO 0149 5213 32 t.n.v. Diaconie NH Gemeente inzake Jongerenreis. Alle deelnemers bedankt en voor iedereen: tot ziens bij de volgende actie!

 
Bloembollen Bloembollen

Ook dit jaar houden we weer een bloembollenactie! En we zijn al van start! Bestel snel bloembollen of -zaden voor spotprijzen! Voor in je eigen tuin, woonkamer of geef ze cadeau!. Geef de naam van de verkopend jongere door, want de beste verkoper wint de "bollenbattle" en krijgt een leuke prijs! (Of vermeld: "Algemeen").  Bestellen kan tot 27 oktober! (voor meer informatie zie flyer)

 
Jongerenreis 2019 Jongerenreis 2019

Na de geslaagde jongerenreis 2017 is het even stil geweest. 
De leiding is om diverse redenen gestopt. Wij zijn hen dankbaar voor al het werk dat zij verricht hebben. Inmiddels is er een nieuw team aan het ontstaan. Op 21 februari zijn zij bij elkaar gekomen om plannen te maken, geadviseerd door Anjo Ooms die heeft aangegeven graag betrokken te willen blijven. Op zaterdagavond 10 maart zal om 20.00 uur een eerste avond voor en met jongeren georganiseerd worden. Wij hopen dat dit een heel gezellige avond wordt en dat we u binnenkort meer over de concrete plannen te kunnen vertellen. Voor vragen kunt u contact opnemen met Frans Hietbrink, 06-18600566 of .