Proeven maar! Proeven maar!

De zon begint inmiddels lekker te schijnen, dus we voelen dat de zomer in aantocht is! Dat betekent dat onze reis naar Oekraïne ook steeds dichterbij komt. Over minder dan twee maanden staan we te midden van het Romakamp ons een slag in de rondte te werken... met het grootste plezier! We hebben er ontzettend veel zin in. Om onze spaarpot voor de laatste keer te spekken, zodat we alle projecten aan kunnen grijpen, organiseren we voor de zomer nog drie acties! Allereerst organiseren we op donderdag 15 juni van 20.00 uur tot 22.00 uur een wijn- en bierproeverij in het Hooge Pad. Geeft u zich hier allen voor op (voor 10 juni)! Ten tweede gaan we op zaterdag 17 juni, van 11.30 uur tot 13.30 uur, pannenkoeken bakken bij de Schuur in Lieren, Molenvaart 5. Van harte welkom! Tot slot verzorgen we een week voor vertrek, op zondag 9 juni, in aansluiting op de dienst waarin we uitgezwaaid worden, een high tea voor u allemaal, als dank voor alle steun die we van u hebben ontvangen. We willen met deze high tea u iets teruggeven na ruim anderhalf jaar waarin u onvermoeibaar hebt meegedaan aan onze acties, voor ons hebt gebeden, interesse heeft getoond, met ons mee heeft gewerkt, ons financieel heeft ondersteund en met ons mee heeft geleefd. We nodigen u hier heel hartelijk voor uit en ontvangen u graag! Bij mooi weer hopen we dit plaats te laten vinden in de tuin van de pastorie. Dit is uitdrukkelijk een gift van onszelf als deelnemers en leiding aan u allen, we vragen hiervoor dan ook geen bijdrage.
De flyers vindt u op deze website en u ontvangt ze in de kerk. Voor in uw agenda: donderdag 15 juni 20.00 uur wijn- en bierproeverij (opgeven voor 10 juni), zaterdag 17 juni 11.30-13.30 pannenkoeken eten en zondag 9 juli in aansluiting op de uitzwaaidienst een high tea. Graag tot dan!

 
Proeverij Proeverij

 
Acties Jongerenreis Acties Jongerenreis

Op zaterdag 27 mei is het zover, onze volgende actie! Dit maal niet alleen voor de spaarpot voor onze projecten in Oekraïne, want de jongeren krijgen deze keer de kans om hun eigen bijdrage van 300,- euro bij elkaar te sporten. Ze gaan een uur hardlopen en drie uur fietsen en kunnen zich per rondje (550 meter hardlopen, 5 kilometer fietsen) of voor een vast bedrag laten sponsoren. Dikke kans dat u benaderd wordt door een of meerdere jongeren! Mocht u niet benaderd worden, maar wel graag willen sponsoren, dan kunt u ook de groep sponsoren (dit is wel voor de spaarpot voor onze projecten) én u kunt ons natuurlijk komen aanmoedigen! We zullen van 10.30 uur tot 11.30 uur hardlopen en van 13.00 uur tot 16.00 uur fietsen, waarbij we vaak langs het Hoogepad komen gesprint. Neem dus uw spandoek, megafoon en uitgelaten stemming mee en zorg dat u er bij bent op zaterdag de 27e! Graag tot dan! Kunt u die dag niet? Niet getreurd: op donderdagavond 15 juni zal alsnog de wijn- en bierproeverij plaatsvinden in het Hooge Pad, op zaterdag 17 juni bakken we pannenkoeken bij de Schuur in Lieren en op zondag 9 juli zal als afscheid een high tea gehouden worden na de uitzwaaidienst, bij mooi weer in de tuin van de pastorie in Beekbergen. Want ja, op 15 juli stappen we in de vroegte al in de busjes! Spannend, het is al bijna zover...

 
Sponsoractie Sponsoractie

Hardloopschoenen, zweetbandje, racefiets, bidon en een iPod met muziek, check! Dat zijn de ingrediënten voor onze eerstvolgende actie. We organiseren een sponsoractie op zaterdag 27 mei. Op deze dag krijgen de jongeren die mee gaan op jongerenreis de gelegenheid om (een deel van) hun eigen bijdrage van € 300,- bij elkaar te sporten. Ze zullen in de ochtend beginnen met hardlopen en nadat ze in een uur tijd zoveel mogelijk rondes hebben gelopen stappen ze op de fiets om ook daar in drie uur tijd zoveel mogelijk rondes te fietsen. Er bestaat een kans dat enkele jongeren bij u aankloppen om u om sponsoring te vragen, voor een klein bedrag per ronde of voor een vast totaalbedrag. Wilt u niet kiezen? Dan kunt u ook de groep sponsoren voor een vast bedrag. Dit geld is bestemd voor de projecten in Oekraïne. We hardlopen van 10.30 uur tot 11.30 uur en we fietsen van 13.00 uur tot 16.00 uur. Alles zal plaatsvinden rondom het Hooge Pad. Omdat deze actie fysiek veel van de deelnemers zal vragen hebben we vooral jullie support nodig. Dus stof je megafoon af en kom ons aanmoedigen! Graag tot zaterdag 27 mei!

 
Italian Cuisine Italian Cuisine

Op zaterdagavond 18 maart openen de jongeren van de aankomende jongerenreis hun eerste Italiaanse buffet. Vanaf 17.30 uur bent u van harte welkom om te komen genieten van al onze vers bereide gerechten. Ja, u leest het goed, vers bereid. Anders dan andere jaren zullen de jongeren de gerechten niet van thuis meenemen maar worden de gerechten in de middag door hun zelf bereid. Een extra uitdaging! Wat kunt u zoal verwachten? Als voorgerecht kunt u kiezen uit een tomatensoep of een lenteminestronesoep. De koude gerechten tijdens het buffet zijn o.a. crostini’s, torchietti en een pastasalade. De warme gerechten zijn verschillende soorten pasta’s met verschillende soorten Italiaanse sauzen en lasagne. Als dessert krijgt u de keuze uit een overheerlijke panna cotta of tiramisu! Als het water u nu al in de mond loopt, geef u dan vóór 15 maart op: 
E-mail:     
Telefoon:     Gerda Ooms, 055-5061651

Wij hebben er veel zin in, dus we hopen u ook! 

Locatie:     Hooge Pad
Tijdstip:     inloop vanaf 17.00 uur, start 17.30 uur
Prijs:     €12,50 voor een volwassene, € 5,- voor een kind tot 12 jaar

Fino Sabato 18 marzo!

 
Uitnodiging Bingoavond Uitnodiging Bingoavond

Beste gemeenteleden,

Op zaterdagavond 11 februari organiseren de jongeren van de aankomende jongerenreis een bingoavond voor jong en oud!
Het belooft een leuke avond te worden waar mooie prijzen te winnen zijn. Neem een volle portemonnee mee en koop zoveel bingokaarten als u wilt wij zorgen voor de prijzen.

Om 19.30 bent u van harte welkom in het Hooge Pad waar de koffie, thee en zelfgebakken lekkernijen voor u klaar staan. Nadat u vele prijzen in de wacht hebt gesleept is het tijd voor een hapje en een drankje dat wij u graag serveren.

Wij hebben er zin in en hopen u daar te zien!
Tot 11 februari.

 
Voorstelling MOMO Voorstelling MOMO

Wij presenteren u... een productie van MOMO theatherwerkplaats, in samenwerking met de Jongerenreis 2017! Op zaterdag 21 januari bent u van harte welkom op onze benefietvoorstelling in de Hoge Weye in Beekbergen. MOMO theaterwerkplaats is de centrale plek waar theaterproducties gemaakt worden door mensen met een hulp- of zorgvraag. Onder leiding van ervaren theatermakers worden producties ontwikkeld in een sfeer van kunstzinnige beleving en gemeenschappelijke verantwoordelijkheid. Door uit te gaan van de individuele inbreng en mogelijkheden van de deelnemers en van het ontdekken van ieders talenten, levert het proces naar de theatervoorstelling een bijdrage aan ieders persoonlijke ontwikkeling. Meer informatie: www.momotheaterwerkplaats.nl. De avond start om 19:30u met koffie en thee met iets lekkers. Om 20:00u zal de voorstelling, die ongeveer een uur duurt, beginnen en na afloop kunt u samen met ons genieten van een hapje en drankje. Kaarten zijn €15 en voor kinderen €7,50, hapjes en drankjes inbegrepen. De opbrengst zal naar de jongerenreis 2017 gaan. Kaarten kunt u tot 18 januari reserveren via  of via 055 5061651. Graag uw naam + het aantal personen. Adres: De Hoge Weye, Dorpstraat 34, 7361 AV Beekbergen. We hopen u op 21 januari te mogen verwelkomen!

 
Stamppot restaurant Stamppot restaurant

Als de dagen korter worden, de temperaturen dalen, de schappen zich weer vullen met Sinterklaas- en Kerstspullen, dan wordt het tijd voor heerlijke Hollandse stamppot! Op zaterdag 26 november bent u van harte welkom in ons restaurant. Boerenkool voor de één, hutspot of zuurkool voor de ander, geheel naar eigen smaak te combineren met worst, spekjes en ander toebehoren. Vanaf 17.30 uur staan de deuren van het Hooge Pad voor u open en kunt u gedurende drie gangen genieten van heerlijke Hollandse smaken en een feestelijke, warme ambiance. Dit wordt geheel verzorgd door onze enthousiaste club van jongeren die aanstaande zomer naar Oekraïne afreizen om daar hun handen uit de mouwen te steken voor hun naaste. We verzoeken u om tussen 17.30 en 18.00 uur aanwezig te zijn in verband met een gezamenlijk gebed. De kosten zijn €12,50 voor volwassenen en €5,- voor kinderen tot 12 jaar. Opgeven voor deze unieke belevenis (die u niet wil missen!) kan door de flyer die in de kerk wordt uitgedeeld, vóór 23 november, in te leveren of te bellen naar Gerjan Franken (Hietveldweg 10, 055-5063372) of Gerda Ooms (Koningspage 25, 055-5061651) of door te mailen naar (Naam, aantal personen en eventuele dieetwensen of andere bijzonderheden). U wordt met open armen ontvangen! Graag tot zaterdag 26 november!

 
Bloembollen te koop! Bloembollen te koop!

Voor je het weet, gaan de jongeren van de jongerenreis alweer op reis! Om in Oekraïne iets te kunnen betekenen hebben we geld nodig en ondanks dat we steeds een stapje dichterbij komen, zijn we er nog lang niet. Daarom gaan we vrolijk verder! In oktober kunt u bij ons bloembollen bestellen, waarvan alle opbrengst uiteraard, net als altijd, direct naar ons projectdoel in Oekraïne zal gaan. De bloembollen worden bij u bezorgd in de eerste week van november. Leuk Sinterklaascadeautje voor uw vrouw, of kerstcadeau voor uw moeder.

 
Happen en Trappen Happen en Trappen

In het weekend van 16, 17 en 18 september starten we met elkaar ons nieuwe kerkelijk jaar. Dit mag natuurlijk niet zonder gezellige en sportieve activiteiten voorbijgaan, dus daarom wordt er door de jongeren van de Jongerenreis 2017 een fietstocht georganiseerd: “Happen en Trappen”. We beginnen om 14.00 uur bij het Hoogepad met koffie, thee en wat lekkers. Om 14.30 uur vertrekken we voor een tocht van 25 à 30 kilometer. Tijdens deze fietstocht zijn er twee stops met wat lekkers. Natuurlijk snoepen we dan niet teveel, want na de tocht gaan we gezamenlijk barbecueën in de tuin van de pastorie in Beekbergen. Als ondersteuning van ons project in Oekraïne vragen we voor de actie “Happen en Trappen” en de barbecue een vrijwillige bijdrage. Zet de data snel in je agenda en geef je op voor deze leuke fietstocht bij Gerjan Franken (Hietveldweg 10, 055-5063372, gerjan.franken @solcon.nl) of Gerda Ooms (Koningspage 25, 055-5061651,

 
Nacht Zonder Dak Nacht Zonder Dak

Als startsein van het nieuwe seizoen zullen we op vrijdag 16 september een Nacht Zonder Dak houden. Dit betekent dat we het grasveld voor de Hervormde kerk in Beekbergen gaan veranderen in een krottenwijk: we zullen in zelfgemaakte krotjes de nacht doorbrengen. Dit doen we om te ervaren hoe het is om geen warm huis te hebben, met veel ruimte, een verwarming en stromend water. Ook willen we hiermee geld inzamelen voor Tear. Tear is een Christelijke organisatie die projecten in India, Bolivia, Kenia en het Midden-Oosten ondersteunt door middel van de lokale kerk. 
Alle jongeren die twaalf jaar of ouder zijn, mogen mee doen. Doe je mee? Meld je aan op de site www.nachtzonderdak.nl/beekbergen of  stuur een email naar: of neem contact op met Gert Jan Buitenhuis (tel. 055-5423683)