Onverwachte giften Onverwachte giften
De jongerenreis komt steeds dichterbij. We kunnen de weken tot aan ons vertrek inmiddels bijna op twee handen tellen. We zijn druk bezig met acties, met voorbereidingen voor ons werk daar, met elkaar beter leren kennen en met teambuilding. We werken samen, we werken hard en we hebben er zin in! Het is daarbij ontzettend fijn om te merken dat de gemeente zo ontzettend met ons mee leeft. Vriendelijke woorden, geïnteresseerde vragen, leuke gesprekken, heel veel mensen die voor ons en voor de mensen in Oekraïne willen bidden en ook drie mooie, onverwachte giften! Om te beginnen, de gesprekskring "Het Hofje" spaart een jaar lang tijdens hun samenkomsten voor een project en dit jaar hebben ze voor ons project in Oekraïne gespaard. We zijn de gesprekskring ontzettend dankbaar! Niet alleen voor het mooie bedrag, waar we zeker hele mooie dingen mee gaan doen, maar ook voor de aandacht en de waardering voor ons werk. Daarnaast is er een hele lieve mevrouw die sokken breit en deze verkoopt, om geld in te zamelen voor onze projecten in het Romakamp. Dit heeft een mooi bedrag opgeleverd dat we via Jansje Ribbink hebben mogen krijgen. Ontzettend lief dat er ook andere mensen in de gemeente bereid zijn in actie te komen voor de Roma in Oekraïne! Tot slot zijn we gevraagd om voor een mooi bedrag op zaterdag 13 mei rozen uit te delen aan alle moeders, ter gelegenheid van Moederdag. Moeders blij maken doen we sowieso graag, en dat daar een mooi bedrag tegenover staat is helemaal mooi meegenomen! Hartelijk dank voor deze mogelijkheid!
Namens alle jongeren, alle leiding, maar vooral namens alle Roma in Oekraïne willen we u allen heel, heel hartelijk bedanken! We houden u via deze weg op de hoogte van onze vorderingen en uiteraard ook van het werk dat we in Oekraïne zullen gaan doen. Daarnaast zullen we u ook tijdig laten weten hoe u ons kunt volgen tijdens onze reis. Uw blijken van medeleven, op welke manier dan ook, waarderen we ontzettend.
 
Italiaans buffet Italiaans buffet
Drie lange tafels gedekt voor bijna 80 mensen, volledig in Italiaanse stijl. Drie gangen, geheel zelfgemaakt door de jongeren en leiding van de Jongerenreis 2017. Na een speech van Harm en Jeroen en het gebed door Nienke was het tijd zaterdag 18 maart tijd om aan te vallen op het Italiaans buffet van de Jongerenreis, en dat beviel! Het gastenboek loopt over van complimenten. Hartelijk dank daarvoor!
Enkele reacties in het gastenboek van afgelopen zaterdag:
"Super! Lekker, leuk en gezellig!" "Heel erg lekker gegeten! Goed georganiseerd en super gezellig. Applaus voor jullie allemaal!" "Het was super lekker, leuk en gezellig en zeker voor herhaling vatbaar. Prima gedaan!!" "Het was heerlijk en heel goed verzorgd. Veel succes met alles." "Heel goed georganiseerd! Lekker eten hebben jullie gemaakt, het heeft prima gesmaakt! Heel veel plezier en succes gewenst." "Viva Italia! Genoten hebben we van alles: goede sfeer, heerlijk eten, top verzorgd door jullie! Heel veel succes met de laatste actie/loodjes" "Het was weer heerlijk en zeer goed verzorgd! Complimenten! En de panna cotta was formidabel!" "Dankjewel voor jullie goede zorgen en gastvrije ontvangst. Het was heerlijk. Wij zeggen: volgend jaar weer! En natuurlijk: een goede voorbereiding voor jullie reis. Gods zegen gewenst voor jullie hele groep." "Alles was geweldig, een groot compliment." "Alle drie de gangen smaakten voortreffelijk. Hulde aan de koks en de prima bediening. Goed gedaan, bedankt."
Ook de opbrengst mocht er weer zijn, we mogen ruim 600,- bijschrijven op onze rekening. Inmiddels hebben we genoeg om een mooi project in Oekraïne te gaan uitvoeren, maar we gaan vrolijk verder! Elke actie draagt bij aan de groepsbinding, geeft weer meer ruimte om mooie dingen te doen in Oekraïne en, last but not least, we vinden het gezellig om actief bezig te zijn in het midden van de gemeente! Op zaterdag 27 mei organiseren we een sponsoractie, waarbij de jongeren de mogelijkheid krijgen hun eigen bijdrage bij elkaar te sprokkelen. Op 17 juni zamelen we onze laatste euro's in, door pannenkoeken te bakken bij de Schuur in Lieren. Op zondag 9 juli willen we na afloop van de uitzwaaidienst de gehele gemeente bedanken voor hun intensieve toewijding, sponsoring, aandacht en meeleven door middel van een high tea. Op zaterdag 15 juli zullen we dan in alle vroegte de busjes in stappen... We hebben er erg veel zin in en kijken uit naar deze laatste maanden van voorbereiding en toeleven naar onze reis!
 
Proeven maar! Proeven maar!
De zon begint inmiddels lekker te schijnen, dus we voelen dat de zomer in aantocht is! Dat betekent dat onze reis naar Oekraïne ook steeds dichterbij komt. Over minder dan twee maanden staan we te midden van het Romakamp ons een slag in de rondte te werken... met het grootste plezier! We hebben er ontzettend veel zin in. Om onze spaarpot voor de laatste keer te spekken, zodat we alle projecten aan kunnen grijpen, organiseren we voor de zomer nog drie acties! Allereerst organiseren we op donderdag 15 juni van 20.00 uur tot 22.00 uur een wijn- en bierproeverij in het Hooge Pad. Geeft u zich hier allen voor op (voor 10 juni)! Ten tweede gaan we op zaterdag 17 juni, van 11.30 uur tot 13.30 uur, pannenkoeken bakken bij de Schuur in Lieren, Molenvaart 5. Van harte welkom! Tot slot verzorgen we een week voor vertrek, op zondag 9 juni, in aansluiting op de dienst waarin we uitgezwaaid worden, een high tea voor u allemaal, als dank voor alle steun die we van u hebben ontvangen. We willen met deze high tea u iets teruggeven na ruim anderhalf jaar waarin u onvermoeibaar hebt meegedaan aan onze acties, voor ons hebt gebeden, interesse heeft getoond, met ons mee heeft gewerkt, ons financieel heeft ondersteund en met ons mee heeft geleefd. We nodigen u hier heel hartelijk voor uit en ontvangen u graag! Bij mooi weer hopen we dit plaats te laten vinden in de tuin van de pastorie. Dit is uitdrukkelijk een gift van onszelf als deelnemers en leiding aan u allen, we vragen hiervoor dan ook geen bijdrage.
De flyers vindt u op deze website en u ontvangt ze in de kerk. Voor in uw agenda: donderdag 15 juni 20.00 uur wijn- en bierproeverij (opgeven voor 10 juni), zaterdag 17 juni 11.30-13.30 pannenkoeken eten en zondag 9 juli in aansluiting op de uitzwaaidienst een high tea. Graag tot dan!
 
Waar komen we vandaan, waar gaan we naartoe? Waar komen we vandaan, waar gaan we naartoe?
U heeft vast niet gemist dat wij, als jongeren van de Jongerenreis 2017, heel hard aan het werk zijn om onze spaarrekening te vullen. Op moment van schrijven ligt het stamppotrestaurant nog voor ons, maar wanneer u dit leest, is het alweer geweest. We hopen op een mooie opkomst, een gezellige avond en natuurlijk weer een mooie opbrengst. Tevens zullen we een bijdrage leveren aan de kerstnachtdienst. Naast het vullen van onze spaarrekening vinden we het namelijk ook belangrijk om iedereen in de gemeente en in het dorp te laten zien en te laten weten dat we niet "gewoon" een gezellig clubje zijn dat toevallig hard kan werken, maar dat we dit werk doen in de Naam van onze Heer Jezus Christus, die ons leerde onze naaste lief te hebben als onszelf. We willen graag delen van wat we ontvangen hebben van God en ons licht laten schijnen voor onze medemens.
Op de overgang van 2016 naar 2017 is het tevens een mooi moment om even stil te staan bij waar we vandaan komen, hoever we nu zijn en waar we naartoe willen. We hebben een leuke groep van 17 deelnemers verzameld. We leren elkaar als groep steeds beter kennen en hebben dan ook heel veel zin om komend half jaar en in Oekraïne veel met elkaar op te trekken! Ook qua financiën gaat het de goede kant op. U vindt een uitgebreide toelichting op onze begroting de Kerkklanken. We willen tevens onze dank uiten voor twee hartverwarmende en spontane berichten die bij ons zijn binnengekomen: de Roemeniëcommissie wil het resterende geld op hun rekening aan ons doneren, waarvoor ontzettend veel dank! Daarnaast heeft de kindernevendienst aangegeven dat ze tijdens het kinderkerstfeest graag in het bijzonder voor ons vakantiebijbelfeest in het Romakamp willen collecteren. Heel bijzonder dat onze kinderen direct geld inzamelen voor de kinderen in Balazher. We gaan hier veel leuke knutselwerkjes en spellen van doen en zullen ook aan onze kinderen laten zien wat er met hun geld gedaan is. Het doet ons ontzettend goed dat de gemeente in zijn totaliteit zo betrokken is bij ons werk. We willen u hier heel hartelijk voor danken. Tot slot willen we u vragen of u onze voorbereidingen en onze aanstaande reis, maar met name de Roma zelf, wil opdragen aan de Heer. Als de Here het huis niet bouwt, tevergeefs zwoegen de bouwlieden daaraan; als de Here de stad niet bewaart, tevergeefs waakt de wachter - Psalm 127:1. Het is fijn en bemoedigend te weten dat we dit niet alleen doen, maar dat we dit als gemeente samen mogen doen, veel dank daarvoor! We wensen u een goede Kerst en jaarwisseling en we ontmoeten u graag weer bij één of meer van onze acties.
 
Bloembollenactie Bloembollenactie
We hebben er eigenlijk geen woorden voor. Onze bloembollenactie is bóven verwachting goed verlopen. De "bollenbattle", wie is de beste verkoper, heeft een aantal jongeren bijzonder gestimuleerd om hun uiterste best te doen. Zodanig zelfs, dat we met elkaar wel 2432 bloembollen hebben verkocht aan 168 mensen/gezinnen. Daarmee hebben we maar liefst een omzet van bijna 2100 euro en een winst die waarschijnlijk rond de 1400 euro uitkomt! Wat een geld! Wat een mooi bedrag! Wat kunnen we daar aanstaande zomer veel mooie dingen mee doen! Met deze actie geven we niet alleen kleur aan de tuinen in Beekbergen en omstreken maar hopelijk ook aan de levens van de Roma naar wie we aanstaande zomer weer toe gaan. We willen u heel, heel hartelijk bedanken voor uw bijdrage en uw enthousiasme om altijd maar weer met ons mee te doen! Hartverwarmend! Onze dank gaat naar u uit!
 
Proeverij Proeverij
 
Acties Jongerenreis Acties Jongerenreis
Op zaterdag 27 mei is het zover, onze volgende actie! Dit maal niet alleen voor de spaarpot voor onze projecten in Oekraïne, want de jongeren krijgen deze keer de kans om hun eigen bijdrage van 300,- euro bij elkaar te sporten. Ze gaan een uur hardlopen en drie uur fietsen en kunnen zich per rondje (550 meter hardlopen, 5 kilometer fietsen) of voor een vast bedrag laten sponsoren. Dikke kans dat u benaderd wordt door een of meerdere jongeren! Mocht u niet benaderd worden, maar wel graag willen sponsoren, dan kunt u ook de groep sponsoren (dit is wel voor de spaarpot voor onze projecten) én u kunt ons natuurlijk komen aanmoedigen! We zullen van 10.30 uur tot 11.30 uur hardlopen en van 13.00 uur tot 16.00 uur fietsen, waarbij we vaak langs het Hoogepad komen gesprint. Neem dus uw spandoek, megafoon en uitgelaten stemming mee en zorg dat u er bij bent op zaterdag de 27e! Graag tot dan! Kunt u die dag niet? Niet getreurd: op donderdagavond 15 juni zal alsnog de wijn- en bierproeverij plaatsvinden in het Hooge Pad, op zaterdag 17 juni bakken we pannenkoeken bij de Schuur in Lieren en op zondag 9 juli zal als afscheid een high tea gehouden worden na de uitzwaaidienst, bij mooi weer in de tuin van de pastorie in Beekbergen. Want ja, op 15 juli stappen we in de vroegte al in de busjes! Spannend, het is al bijna zover...
 
Startzaterdag Startzaterdag
Na een zeer gezellig maar slapeloze nacht was de beurt aan onze jongeren van de Jongerenreis 2017! Happen, trappen en een barbecue. Een aantal had zo slecht geslapen dat ze toch liever in bed bleven liggen, maar anderen waren zo stoer om te komen helpen. Om 14.00 uur werden alle veertig fietsers verwelkomd met zelfgebakken lekkers, waarna een uitleg volgde over de fietstocht. Niemand hoorde dat, want iedereen had de puzzels in het boekje al ontdekt, maar Anjo deed wel zijn best en uiteindelijk heeft iedereen toch de juiste route gereden. De fietstocht ging van start met een flink steil stuk naar Hoenderloo toe, alwaar iedereen werd opgewacht met een heerlijk (gesponsord!) IJsje van Co... smullen maar! De route vervolgde zich naar het Leesten voor nog meer lekkers en eindigde in de tuin van de pastorie in Beekbergen, waar inmiddels alle tafels, drinken en eten en een volleybalveld klaarstonden. Er werd door meer dan 90 mensen van de barbecue genoten en het was dan ook zéér gezellig. Bent u benieuwd of die twee mafkezen die steeds rondjes reden met hun camera, ook u op de foto hebben gezet? Kijk dan op onze website: jongerenreis.jimdo.com. We willen iedereen bedanken voor de mogelijkheid die wij als jongeren hebben gekregen om dit te organiseren. Wij vonden het een erg geslaagde dag en met 635 euro zijn we weer een stapje dichter bij ons projectdoel van 2017! Dank allemaal!
 
(Na)zomeracties (Na)zomeracties
De zomer staat voor de deur. Tijd om goed van je zomervakantie te gaan genieten en rustig aan te doen, want volgend jaar is er geen rustig aan doen bij in je vakantie! Dan staat de reis naar Oekraïne voor de deur: twee weken hard werken (en vooral ook heel veel plezier maken). Na de zomer gaan we weer verder met acties organiseren en geld sparen voor onze reis. U kunt vast in uw agenda noteren dat we op donderdag 25 augustus de kraam van de kerk op de Veluwse Markt bemannen en op zaterdag 17 september, op de Startzaterdag, ligt de organisatie in onze handen. We zullen in de middag "Happen en Trappen" voor u organiseren en we sluiten af met de startzaterdagbarbecue. Een zeer gezellige, sportieve, culinaire actie die u zeker niet mag missen! Verdere informatie volgt uiteraard nog, via Kerkklanken, via flyers in de kerk, via jongerenreis.jimdo.com en via Facebook. We wensen u een fijne zomer en we zien u graag op 25 augustus en 17 september!
 
High Tea High Tea
Op zondag 5 juni is een groot deel van de gemeente lekker komen smullen van alle lekkernijen die de jongeren hadden gebakken of gemaakt. Met een felle zon was het goed, maar ook warm vertoeven in de tuin van de pastorie in Beekbergen. Gelukkig was er naast alle lekkere hapjes ook genoeg te drinken. De thee, de koffie en de bowl gingen er snel doorheen. Ook de limonade voor de kinderen kon niet snel genoeg aangesleept worden, de een na de ander stond dorstig en haastig voor de tafels, om daarna weer snel verder te gaan met spelen. Het was een erg gezellig samenzijn. Het heeft daarnaast ook onze spaarpot weer veel opgeleverd: maar liefst 580,- euro! Als u benieuwd bent naar de foto's en het filmpje, dan kunt u dit bekijken op onze website: jongerenreis.jimdo.com. Wilt u onze activiteiten financieel ondersteunen? Dan bent u van harte uitgenodigd om geld over te maken naar IBAN NL46RABO0149521332 t.b.v. Diaconie N.H. gemeente inzake Jongerenreis 2017 (+ evt. de gesteunde actie).
 
Sponsoractie Sponsoractie
Hardloopschoenen, zweetbandje, racefiets, bidon en een iPod met muziek, check! Dat zijn de ingrediënten voor onze eerstvolgende actie. We organiseren een sponsoractie op zaterdag 27 mei. Op deze dag krijgen de jongeren die mee gaan op jongerenreis de gelegenheid om (een deel van) hun eigen bijdrage van € 300,- bij elkaar te sporten. Ze zullen in de ochtend beginnen met hardlopen en nadat ze in een uur tijd zoveel mogelijk rondes hebben gelopen stappen ze op de fiets om ook daar in drie uur tijd zoveel mogelijk rondes te fietsen. Er bestaat een kans dat enkele jongeren bij u aankloppen om u om sponsoring te vragen, voor een klein bedrag per ronde of voor een vast totaalbedrag. Wilt u niet kiezen? Dan kunt u ook de groep sponsoren voor een vast bedrag. Dit geld is bestemd voor de projecten in Oekraïne. We hardlopen van 10.30 uur tot 11.30 uur en we fietsen van 13.00 uur tot 16.00 uur. Alles zal plaatsvinden rondom het Hooge Pad. Omdat deze actie fysiek veel van de deelnemers zal vragen hebben we vooral jullie support nodig. Dus stof je megafoon af en kom ons aanmoedigen! Graag tot zaterdag 27 mei!
 
Gemeente-avond Gemeente-avond
Op dinsdag 31 mei waren we uitgenodigd om op de gemeente-avond het een en ander te vertellen over onze plannen voor 2017. Er werd enthousiast op onze plannen en onze uitleg gereageerd en er werden (naderhand) leuke vragen gesteld. We willen u hartelijk danken voor de uitnodiging om iets te vertellen en voor de aandacht die onze plannen kregen, erg leuk en bemoedigend! Bent u benieuwd naar wat er is verteld? U kunt de presentatie en een korte samenvatting van het verhaal opvragen via ons emailadres: jongerenreis.beekbergen@gmail.com. U kunt natuurlijk ook altijd iemand van de leiding en/of jongeren aanspreken!
 
Pannenkoeken bakken Pannenkoeken bakken
Op moment van schrijven ligt de pannenkoekenactie nog voor ons, maar op moment van lezen hebben we hem gehad. Ook deze actie is vrijwel altijd een succes - bij weer of geen weer. Het lijkt mooi weer te worden met 22 graden en een zonnetje, dus dat kan niet meer stuk! Gezelligheid en lekkere pannenkoeken staan ons te wachten, dus we hopen dat we u weer mogen verwelkomen en dat we ook met deze actie een mooi bedrag ophalen. Alvast bedankt voor uw aanwezigheid!
 
Chinees Restaurant Chinees Restaurant
"Het was heerlijk". "Bedankt voor de lekkere bami en nasi, het was erg lekker". "Wat een gezamenlijke en goede samenwerking, hier al! Dat gaat goed komen in 2017". "Heerlijk gegeten, dankjewel". "Voortreffelijk". "Alles prima verzorgd, professionele bediening hoor!" "Voor herhaling vatbaar". Zomaar wat reacties uit het gastenboek van het Chinees Restaurant. De jongeren die zich voorbereiden op de Jongerenreis in 2017 hebben een goed begin gemaakt: we zijn 900,- en een onwijs gezellige, geslaagde actie verder! We willen iedereen heel hartelijk bedanken voor zijn of haar aanwezigheid en gezelligheid. Ook voor ons was het een enorm geslaagde actie, die zeker voor herhaling vatbaar is!
 
Italian Cuisine Italian Cuisine
Op zaterdagavond 18 maart openen de jongeren van de aankomende jongerenreis hun eerste Italiaanse buffet. Vanaf 17.30 uur bent u van harte welkom om te komen genieten van al onze vers bereide gerechten. Ja, u leest het goed, vers bereid. Anders dan andere jaren zullen de jongeren de gerechten niet van thuis meenemen maar worden de gerechten in de middag door hun zelf bereid. Een extra uitdaging! Wat kunt u zoal verwachten? Als voorgerecht kunt u kiezen uit een tomatensoep of een lenteminestronesoep. De koude gerechten tijdens het buffet zijn o.a. crostini’s, torchietti en een pastasalade. De warme gerechten zijn verschillende soorten pasta’s met verschillende soorten Italiaanse sauzen en lasagne. Als dessert krijgt u de keuze uit een overheerlijke panna cotta of tiramisu! Als het water u nu al in de mond loopt, geef u dan vóór 15 maart op: 
E-mail:     jongerenreis.beekbergen@gmail.com 
Telefoon:     Gerda Ooms, 055-5061651

Wij hebben er veel zin in, dus we hopen u ook! 

Locatie:     Hooge Pad
Tijdstip:     inloop vanaf 17.00 uur, start 17.30 uur
Prijs:     €12,50 voor een volwassene, € 5,- voor een kind tot 12 jaar

Fino Sabato 18 marzo!
 
Kennismakingsavond Jongerenreis 2017 Kennismakingsavond Jongerenreis 2017
Op 1 maart was het zover, de aftrap voor de reis van 2017! Negen enthousiaste leiding zat vol spanning te wachten of er jongeren zouden aanschuiven op de kennismakingsavond... en ze kwamen! Er was een grote groep jongeren geïnteresseerd om te horen over wat zo'n reis naar Oekraïne inhoudt. We begonnen de avond met een voorstelrondje. Daarna vertelde Jeroen kort over de reizen naar Oekraïne: waarom gaan we eigenlijk, hoe gaan we erheen, wat doen we daar, is het alleen maar werken of ook nog leuk en hoe bereiden we ons voor op zo'n reis? We reizen elke twee jaar af naar Oekraïne om onze handen uit onze mouwen te steken voor onze medemens, om te laten zien dat we vanuit ons geloof graag willen omzien naar mensen die het minder hebben dan wij. We zijn van plan om in 2017, net als in 2015, samen te werken met Corine van der Kooij, een Nederlandse vrouw die werkzaam is in Oekraïne. Waarschijnlijk kunnen we weer in hetzelfde Romakamp aan de slag. Corine mailde dat ze nu al op ons zitten te wachten! We gaan erheen met busjes of een grote bus en het is een behoorlijke trip: zo'n 1600 kilometer rijden! De werkzaamheden tijdens de reis bestaan meestal uit twee grote dingen: aan de ene kant klussen we, zowel grote klussen als kleine klussen en aan de andere kant proberen we twee weken lang leuke activiteiten voor de kinderen te organiseren, om hun ook de tijd van hun leven te geven. Naast het werken doen we ook veel leuke dingen samen: zwemmen, spelletjes, kletsen, sporten en in het weekend trekken we erop uit naar het bos, de bergen of de stad. Dagelijks hebben we een moment van bezinning middels een stukje uit een boekje, een stuk uit de Bijbel en zingen. Op zondag hebben we met elkaar een korte dienst, met een thema gerelateerd aan onze reis. Al met al zijn het elke keer weer twee weken om nooit meer te vergeten, je maakt samen heel veel bijzondere dingen mee en er worden goede vriendschappen opgebouwd of versterkt. Na deze uitleg van Jeroen was het tijd om elkaar beter te leren kennen met wat spelletjes. Met speeddaten vertel je in één minuut iets over hoe je aankijkt tegen vriendschap, je geloof, wat je doet in het dagelijks leven, etc. In groepjes werd vervolgens van alles uitgebeeld, wat voor hilarische taferelen zorgde. Later op de avond was er tijd om dieper met elkaar in gesprek te gaan: wat is je motivatie om mee te gaan. Als je al eens mee bent geweest, waarom wil je weer? Heeft het je veranderd? Wat doe je ermee in het dagelijks leven? Hele goede vragen waarop het antwoord nog wel eens lastig is. Al met al kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde avond. We hebben met zijn allen veel zin om er volle bak tegenaan te gaan en om met een fantastische groep jonge mensen toe te werken naar opnieuw een fantastische reis in 2017! U zult ons de komende tijd dan ook veel gaan tegenkomen, want we gaan veel acties organiseren om onze spaarpot te kunnen vullen, te beginnen met een Chinees restaurant op 23 april. Graag zien we u dan, dan kunt u deze jongeren zelf ontmoeten en ze veel succes wensen met alle voorbereidingen!
 
Uitnodiging Bingoavond Uitnodiging Bingoavond
Beste gemeenteleden,

Op zaterdagavond 11 februari organiseren de jongeren van de aankomende jongerenreis een bingoavond voor jong en oud!
Het belooft een leuke avond te worden waar mooie prijzen te winnen zijn. Neem een volle portemonnee mee en koop zoveel bingokaarten als u wilt wij zorgen voor de prijzen.

Om 19.30 bent u van harte welkom in het Hooge Pad waar de koffie, thee en zelfgebakken lekkernijen voor u klaar staan. Nadat u vele prijzen in de wacht hebt gesleept is het tijd voor een hapje en een drankje dat wij u graag serveren.

Wij hebben er zin in en hopen u daar te zien!
Tot 11 februari.
 
Voorstelling MOMO Voorstelling MOMO
Wij presenteren u... een productie van MOMO theatherwerkplaats, in samenwerking met de Jongerenreis 2017! Op zaterdag 21 januari bent u van harte welkom op onze benefietvoorstelling in de Hoge Weye in Beekbergen. MOMO theaterwerkplaats is de centrale plek waar theaterproducties gemaakt worden door mensen met een hulp- of zorgvraag. Onder leiding van ervaren theatermakers worden producties ontwikkeld in een sfeer van kunstzinnige beleving en gemeenschappelijke verantwoordelijkheid. Door uit te gaan van de individuele inbreng en mogelijkheden van de deelnemers en van het ontdekken van ieders talenten, levert het proces naar de theatervoorstelling een bijdrage aan ieders persoonlijke ontwikkeling. Meer informatie: www.momotheaterwerkplaats.nl. De avond start om 19:30u met koffie en thee met iets lekkers. Om 20:00u zal de voorstelling, die ongeveer een uur duurt, beginnen en na afloop kunt u samen met ons genieten van een hapje en drankje. Kaarten zijn €15 en voor kinderen €7,50, hapjes en drankjes inbegrepen. De opbrengst zal naar de jongerenreis 2017 gaan. Kaarten kunt u tot 18 januari reserveren via jongerenreis.beekbergen@gmail.com of via 055 5061651. Graag uw naam + het aantal personen. Adres: De Hoge Weye, Dorpstraat 34, 7361 AV Beekbergen. We hopen u op 21 januari te mogen verwelkomen!
 
Stamppot restaurant Stamppot restaurant
Als de dagen korter worden, de temperaturen dalen, de schappen zich weer vullen met Sinterklaas- en Kerstspullen, dan wordt het tijd voor heerlijke Hollandse stamppot! Op zaterdag 26 november bent u van harte welkom in ons restaurant. Boerenkool voor de één, hutspot of zuurkool voor de ander, geheel naar eigen smaak te combineren met worst, spekjes en ander toebehoren. Vanaf 17.30 uur staan de deuren van het Hooge Pad voor u open en kunt u gedurende drie gangen genieten van heerlijke Hollandse smaken en een feestelijke, warme ambiance. Dit wordt geheel verzorgd door onze enthousiaste club van jongeren die aanstaande zomer naar Oekraïne afreizen om daar hun handen uit de mouwen te steken voor hun naaste. We verzoeken u om tussen 17.30 en 18.00 uur aanwezig te zijn in verband met een gezamenlijk gebed. De kosten zijn €12,50 voor volwassenen en €5,- voor kinderen tot 12 jaar. Opgeven voor deze unieke belevenis (die u niet wil missen!) kan door de flyer die in de kerk wordt uitgedeeld, vóór 23 november, in te leveren of te bellen naar Gerjan Franken (Hietveldweg 10, 055-5063372) of Gerda Ooms (Koningspage 25, 055-5061651) of door te mailen naar jongerenreis.beekbergen@gmail.com (Naam, aantal personen en eventuele dieetwensen of andere bijzonderheden). U wordt met open armen ontvangen! Graag tot zaterdag 26 november!

 
Bloembollen te koop! Bloembollen te koop!
Voor je het weet, gaan de jongeren van de jongerenreis alweer op reis! Om in Oekraïne iets te kunnen betekenen hebben we geld nodig en ondanks dat we steeds een stapje dichterbij komen, zijn we er nog lang niet. Daarom gaan we vrolijk verder! In oktober kunt u bij ons bloembollen bestellen, waarvan alle opbrengst uiteraard, net als altijd, direct naar ons projectdoel in Oekraïne zal gaan. De bloembollen worden bij u bezorgd in de eerste week van november. Leuk Sinterklaascadeautje voor uw vrouw, of kerstcadeau voor uw moeder.
 
Happen en Trappen Happen en Trappen
In het weekend van 16, 17 en 18 september starten we met elkaar ons nieuwe kerkelijk jaar. Dit mag natuurlijk niet zonder gezellige en sportieve activiteiten voorbijgaan, dus daarom wordt er door de jongeren van de Jongerenreis 2017 een fietstocht georganiseerd: “Happen en Trappen”. We beginnen om 14.00 uur bij het Hoogepad met koffie, thee en wat lekkers. Om 14.30 uur vertrekken we voor een tocht van 25 à 30 kilometer. Tijdens deze fietstocht zijn er twee stops met wat lekkers. Natuurlijk snoepen we dan niet teveel, want na de tocht gaan we gezamenlijk barbecueën in de tuin van de pastorie in Beekbergen. Als ondersteuning van ons project in Oekraïne vragen we voor de actie “Happen en Trappen” en de barbecue een vrijwillige bijdrage. Zet de data snel in je agenda en geef je op voor deze leuke fietstocht bij Gerjan Franken (Hietveldweg 10, 055-5063372, gerjan.franken @solcon.nl) of Gerda Ooms (Koningspage 25, 055-5061651, j.ooms4@upcmail.nl). 
 
Nacht Zonder Dak Nacht Zonder Dak
Als startsein van het nieuwe seizoen zullen we op vrijdag 16 september een Nacht Zonder Dak houden. Dit betekent dat we het grasveld voor de Hervormde kerk in Beekbergen gaan veranderen in een krottenwijk: we zullen in zelfgemaakte krotjes de nacht doorbrengen. Dit doen we om te ervaren hoe het is om geen warm huis te hebben, met veel ruimte, een verwarming en stromend water. Ook willen we hiermee geld inzamelen voor Tear. Tear is een Christelijke organisatie die projecten in India, Bolivia, Kenia en het Midden-Oosten ondersteunt door middel van de lokale kerk. 
Alle jongeren die twaalf jaar of ouder zijn, mogen mee doen. Doe je mee? Meld je aan op de site www.nachtzonderdak.nl/beekbergen of  stuur een email naar: Nzdbeekbergen@gmail.com of neem contact op met Gert Jan Buitenhuis (tel. 055-5423683)